čtvrtek 9. října 2014

Paříž - dámská jízda

Jak jsem psala v minulém příspěvku, rozchod a bla bla bla...rozhodly jsme se tady s kamarádkou jet si odpočinout na 4 dny do Paříže. Bez chlapů!!! :D Prostě jsem nutně potřebovala vypadnout z ČR. Takže jsem jukla na invii a šup, objednala, koupila a za pár dní se jelo.

 
První den jsme nevštívily Eifelovku a v zápětí Louvre, kde jsme samozřejmně byly zvědavé na Móňu (Mona Lisa). Toto bohužel nebyl nejsilnější zážitek toho dne, protože jsem chytře nechala svůj Iphone v Louveru na WC :D ach jo...



Za Louverem jsou zahrady Tuileries, tam jsme si na chvilku sedly a odpočinuly si. Co mě naprosto uchvátilo je, že tam francouzi sedí a čtou si, a to nejen staří, ale i mladí. Nebo jen sedí na lavičkách a opalují se, povídají si. Žádný spěch. Jen relax. Nikdo tam nehuláká apod.



Sacre Coeur netřeba představovat. :) 


To by nebyl výlet, aniž by jsme neochutnaly Přížské crepes au chocolat, tedy palačinky s čokoládou. Nic lepšího jsem snad nikdy nejedla!

 
 
Krásné zahrádky ve vesničce Marie Antoinetty v areálu zámku Versailles.


 
Menší vesnička nedaleko Paříže. Snažily jsme se s kamarádkou vyfotit na samozpoušť a když nás viděla jedna stará francouzská babička, přispěchala na pomoc a vyfotila nás sama. Podotýkám, že jí bylo tak 70 let. Skvělé! :)


Sedíme u Seiny za Notre Dame.
 

 
Byly jsme se i podívat jak se rozsvěcí Eifelovka. Už bylo deset hodin večer a my musely ject domu. Takže jsme nemohly počkat na úplnou tmu. :/ Ale i tak perfekt!
 

 
LOVE PARIS


 
Prostě pecka! V Paříži jsem byla už po druhé a určitě se tam znovu vrátím :) Jen si tedy příště budu dávat pozor na mobil :D
 
 
A co vy? Byli jste v městě lásky? Nebo někde jinde, kde jste byli unešeni krásou města a náturou lidí?
 
 
Just Be Yourself



2 komentáře:

  1. Jéé,Francie,tam bych ráda zavítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji a pokud ti nevadí bus, tak to ani nevyjde draho. :)

      Vymazat